NaBoso otevře další prodejnu v Brně, plánuje i kliniku

úterý, 28. února 2023, 06:45 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Obchod s barefoot obuví NaBoso otevře další prodejnu na Moravě, plánuje také vlastní kliniku.

Zdroj: NaBoso

Zdroj: NaBoso

Český obchod s barefoot obuví NaBoso rozšíří v březnu svou síť prodejen, novou pobočku otevře v Brně. V plánu firmy je letos také otevření kliniky specializované na vývoj dětských nožek.

První prodejnu NaBoso otevřela majitelka Andrea Součková v Praze Dejvicích v květnu 2015. Nyní má v hlavním městě již dvě pobočky, další v Berouně, ve Zlíně a nově v Brně. Firma, kterou nyní Součková vlastní spolu s manželem Jiřím Součkem, disponuje rovněž e-shopem i velkoobchodem a spolupracuje také s odborníky z oborů fyzioterapie, podologie nebo podiatrie. V prodejnách se tak o zákazníky starají zaměstnanci speciálně vyškolení v problematice bosého obouvání.

Cílem firmy je barefoot boty nejen prodávat, ale hlavně šířit povědomí o tom, jaká obuv nohám prospívá a jak se správně o nohy starat. Kvůli editací organizuje i Barefoot fest, který se konal loni a chystá se i jeho druhý ročník. Zasadila se i o vznik bosé stezky na Praze 6.

NaBoso také rozšířila svou nabídku bot i o vlastní značky Angles a Crave, jejichž výroba se kvůli zvýšené poptávce loni přesunula ze Zlína do portugalského Porta. „Dříve tuhle obuv vyhledávali spíš alternativně založení lidé, teď se to změnilo a hodně k nám chodí manažeři a bohatá klientela,“ říká Andrea Součková. 

Během covidu firma zaznamenala větší zájem o zdraví a tedy i o bosé obouvání. Její obrat se loni vyšplhal až na 120 milionů korun. 

-stk-