Německá ZDFneo s vlastním archivem v HbbTV

neděle, 19. února 2023, 08:05 TV, Aktuality MediaGuru

Stanice ZDFneo doposud svůj vlastní archiv v HbbTV menu neměla, ale sdílela ho s mateřskou institucí ZDF.

Ve vysílání ZDFneo se objevil i český internetový seriál #martyisdead, který získal mezinárodní cenu Emmy. Zdroj: Mall Group

Ve vysílání ZDFneo se objevil i český internetový seriál #martyisdead, který získal mezinárodní cenu Emmy. Zdroj: Mall Group

Německá veřejnoprávní televize vytvořila vlastní kategorii tematickému kanálu ZDFneo v rámci technologie HbbTV, tedy pod tzv. virtuálním červeným tlačítkem. Část obsahu je k dispozici bez geoblokace i v České republice.

Stanice ZDFneo doposud svůj vlastní archiv v HbbTV menu neměla, ale sdílela ho s mateřskou institucí ZDF. Nově zařazenou dlaždici nelze přehlédnout, využívá barvu magenta a obsahuje nezaměnitelné logo tohoto programu. Podoba archivu, respektive jeho struktura je naprosto stejná jako v případě stanic ZDF a ZDFinfo. Vysílatel na prvních pozicích zvýrazňuje zejména highlighty kanálů, nabízí však i jednotlivé kategorie.

Způsobů, jak stanici ZDFneo přijímat v České republice, je několik. Tou nejsnadnější je pravděpodobně pozemní vysílání, které zajišťuje přeshraniční přesah některých německých DVB-T2 vysílačů. Jedná se zejména o oblasti v Libereckém, Ústeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji. Vysílač Löbau na kanálu 36 například zajišťuje i část pokrytí středních Čech. V celé Evropě pak lze programy ZDF naladit nekódovaně ze satelitu Astra.

-lukpol-