Newton Media zapojuje ukrajinský trh díky spolupráci s Looqme

čtvrtek, 9. února 2023, 11:00 Aktuality, Výzkum MediaGuru

Newton Media se rozšiřuje na další z trhů východní Evropy, navázala partnerství s ukrajinskou společností Looqme.

Zdroj: Newton Media

Zdroj: Newton Media

Společnost Newton Media oznámila rozšíření na další z trhů východní Evropy, navázala partnerství se společností Looqme. Díky této spolupráci dokáže analyzovat data a informace nejen z ukrajinských či ruských médií, ale rovněž z místních sociálních sítí včetně Telegramu.

„Spoluprací s Looqme jednak rozšiřujeme datovou základnu, ale především dokážeme poskytnout to, na čem jsme si vždy dávali záležet – porozumění a interpretaci dat. Za poslední rok jsme klientům pomáhali s řadou případů krizové komunikace v souvislosti s válečným konfliktem, ale také s hledáním a analýzou příležitostí přímo na Ukrajině,“ uvedl Petr Herian, předseda představenstva společnosti Newton.

Produkty Looqme stejně jako produkty Newton Media analyzují mediální prostor a sledují reputaci a měří dopad komunikace na obchodní výsledky.  

Partnerství mezi oběma společnostmi je další z mezinárodních spoluprací. Nedávno tak firma např. oznámila spojení s irskou Media HQ, která se specializuje na analýzu a distribuci tiskových zpráv a sdělení.

-mav-