Óčko Black ukončí celoplošné DVB-T2 vysílání

pondělí, 20. února 2023, 18:40 TV, Aktuality MediaGuru

Óčko Black ukončí celoplošné DVB-T2 vysílání, pokračovat bude jen v regionálních sítích Českých Radiokomunikací.

Óčko Black se orientuje na žánry jako je rap, hip hop nebo R'n'B. Zdroj: Pixabay

Óčko Black se orientuje na žánry jako je rap, hip hop nebo R'n'B. Zdroj: Pixabay

Hudební stanice Óčko Black v blízké době ukončí celoplošné DVB-T2 vysílání v multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting a nadále bude pokračovat pouze v regionálních sítích Českých Radiokomunikací.

„Na začátku jsme avizovali, že vysílání v DVB-T2 multiplexu 24 je experiment na tři měsíce. Po jeho skončení si data od operátora a odezvu našich diváků vyhodnotíme a budeme s nimi pracovat v dlouhodobém horizontu,“ řekl MediaGuru.cz generální ředitel hudebních televizí Óčko Štěpán Wolde. Óčko Black zahájilo celoplošnou distribuci DVB-T2 17. listopadu loňského roku, tříměsíční experiment se tak nachýlil v těchto dnech ke svému závěru.

Mediální skupina Mafra, pod kterou Óčka patří, šíří Óčko a Óčko Star prostřednictvím celoplošného DVB-T2 multiplexu 22 Českých Radiokomunikací, stejný operátor pak distribuuje Óčko Expres a Óčko Black prostřednictvím svých regionálních sítí. Na pozemní platformě jsou tyto programy k dispozici pouze ve standardním rozlišení, ve vyšší obrazové kvalitě jsou hudební kanály šířeny u některých operátorů placené televize.

-lukpol-