Polsko se může dočkat až třech dalších celoplošných televizí

úterý, 14. února 2023, 12:25 TV, Aktuality MediaGuru

Programová nabídka v sousedním Polsku se může rozšířit o další celoplošné stanice. Tamní regulátor vyhlásil výběrové řízení na obsazení třech pozic v DVB-T multiplexu 8, které se uvolnily po odchodu Polské televize.

Atraktivitu sítě komplikuje její šíření v tzv. III. pásmu, které primárně slouží pro digitální rozhlas.

Atraktivitu sítě komplikuje její šíření v tzv. III. pásmu, které primárně slouží pro digitální rozhlas.

„V souvislosti s přesunem programů Polské televize z osmého multiplexu (MUX-8) do šestého multiplexu (MUX-6) informuje předseda Národní rady pro rozhlasové a televizní vysílání, že tři místa uvolněná TVP v osmém multiplexu jsou k dispozici pro soutěžní řízení,“ informuje mediální regulátor na webu gov.pl. Distributorem těchto stanic bude telekomunikační společnost EmiTel, která provozuje v Polsku i další celoplošné sítě.

Vysílatelé, kteří se do výběrového řízení přihlásí, musí podle předsedy Národní rady uvést charakter své stanice a také stručně představit její programové schéma. Přihlášky je možné zasílat do 28. února letošního roku. Tři volné celoplošné pozice pochopitelně neznamenají, že diváci se dočkají stejného počtu nových programů. Počet zájemců se ukáže právě výběrovým řízením. Atraktivitu sítě komplikuje i skutečnost, že funguje v tzv. III. TV pásmu.

-lukpol-