PPF získala 9,1 % v ProSiebenSat.1 Media SE

úterý, 21. února 2023, 23:05 TV ČTK

PPF se tímto stává druhým největším akcionářem ProSieben po společnosti MFE italského mediálního magnáta a politika Silvia Berlusconiho.

Skupina PPF získala 9,1 procenta na kapitálu společnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben), jejíž akcie jsou obchodovány na frankfurtské burze. PPF to oznámila v tiskové zprávě. PPF se tímto stává druhým největším akcionářem ProSieben po společnosti MFE italského mediálního magnáta a politika Silvia Berlusconiho.

PPF věří, že proces postupující digitalizace služeb ProSieben zvýší hodnotu společnosti pro všechny její akcionáře. PPF je v tomto procesu připravena k součinnosti s managementem a dozorčí radou ProSieben. Skupina je aktivním investorem v oborech telekomunikací, médií a technologií.

Skupina PPF je investiční společností s aktivitami ve 25 zemích a v různých oborech včetně finančních služeb, e-commerce, biotechnologií, nemovitostí, médií a telekomunikací.

PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 40 miliard eur a zaměstnává celosvětově 70.000 lidí. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu v Nizozemsku.

Majoritním vlastníkem PPF Group byl až do své předloňské smrti nejbohatší Čech Petr Kellner. Loni v září, po schválení dohody o rozdělení pozůstalosti po Petru Kellnerovi, nabyli dědicové, manželka Renáta a jeho čtyři děti, majoritní podíl 98,93 procenta na společnosti PPF Group.

-čtk-