René Zavoral dostane za druhé pololetí odměnu v plné výši

čtvrtek, 23. února 2023, 20:20 Aktuality, Rádio ČTK

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral dostane za druhé loňské pololetí odměnu v plné výši, rozhodla Rada ČRo.

René Zavoral, zdroj: ČRo, Khalil Baalbak

René Zavoral, zdroj: ČRo, Khalil Baalbak

Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) René Zavoral dostane za druhé loňské pololetí odměnu v plné výši, tedy 576.000 korun. Splnil všechna kritéria, podle kterých se výše odměny posuzuje. Rozhodla o tom dnes Rada ČRo.

Největší váhu 40 procent má pro hodnocení kritérium dodržování zákona o ČRo, kodexu a statutu. Vyrovnané hospodaření a plnění rozpočtu má váhu 25 procent, plnění rámcového plánu činnosti 15 procent a po deseti procentech pak plnění usnesení rady a dosahování tržního podílu nad hranicí 23,5 procenta.

Český rozhlas loni vybral na koncesionářských poplatcích 2,048 miliardy korun, což je o 8,6 milionu Kč méně proti předchozímu roku. Počet registrovaných přijímačů klesl o 18.858 na 3,775 milionu. Počet SIPO poplatníků klesl o více než 100.000 kvůli zdražení služby na straně České pošty. Většina odhlášených SIPO poplatníků přešla pod přímou správu poplatků u ČRo, vyplývá ze zprávy schválené dnes radou.

Na podzim 2022 rozhlas dokončil projekt přestavby aplikační části webu rozhlasových poplatků ve spolupráci s oddělením Nových médií. Návštěvník stránek rozhlasových poplatků tak plynule přejde z části prezentační do části správy účtu poplatníka, ve které získá okamžitý přehled o stavu evidence a ve které lze zadávat změny.

-čtk-