Stanice 1+1 Ukrajina v Česku pokračuje i po odchodu z DVB-T2

čtvrtek, 23. února 2023, 10:45 TV, Aktuality MediaGuru

Vysílání zábavní verze ukrajinského kanálu 1+1 v nabídkách českých operátorů pokračuje, i přesto, že distribuce v DVB-T2 byla ukončena.

Vysílání zábavního ukrajinského kanálu zůstalo zachováno v placených službách. Repro: 1+1 Ukrajina

Vysílání zábavního ukrajinského kanálu zůstalo zachováno v placených službách. Repro: 1+1 Ukrajina

Vysílání zábavní verze ukrajinského kanálu 1+1 v nabídkách českých operátorů pokračuje, a to přesto, že distribuce na pozemní platformě DVB-T2 byla ukončena. České Radiokomunikace tento krok zdůvodnily tím, že program nemá celoevropská vysílací práva.

Stanici 1+1 Ukrajina mají v nabídce hned dva klíčoví hráči na českém trhu, společnosti O2 Czech Republic a Vodafone. Přesto, že je program na satelitu k dispozici nekódovaně ve vysokém rozlišení, zákazníci obou služeb se musí spokojit pouze se standardní kvalitou. V minulosti byla stanice 1+1 k dispozici také v nabídce internetové televize SledováníTV, po ukončení verze 1+1 International však byla nahrazena ukrajinským programem Rada.

České Radiokomunikace spouštěly celoplošnou DVB-T2 distribuci kanálu 1+1 v loňském roce a tehdejšího zahájení distribuce se zúčastnil mj. i ministr průmyslu a obchodu Josef Síkela. Program měl zejména za cíl informovat ukrajinskou menšinu o aktuálním vývoji válečného konfliktu v její zemi. Stanice ovšem prošla dvěma zásadními změnami. Tou nejzásadnější bylo 24. prosince její nahrazení zábavním kanálem 1+1 Ukrajina s filmy a seriály.

-lukpol-