Superlov odstartuje na TV Nova v sobotu 4. března

středa, 22. února 2023, 14:10 Aktuality, TV MediaGuru

Od 4. března obsadí sobotní večery na TV Nova soutěžní pořad Superlov, který je variantou vědomostní soutěže Na lovu.

Superlov, zdroj: TV Nova

Superlov, zdroj: TV Nova

TV Nova zahájí vysílání pořadu Superlov, novou verzi pořadu Na lovu, v sobotu 4. března od 20:20. V novém pořadu bude vždy jeden soutěžící bojovat se dvěma až pěti lovci o milion korun. Superlovem provede Ondřej Sokol

Pořad Na lovu vysílá Nova v podvečerním čase od 17:25, sleduje ho ve věkové skupině 15-54 zhruba 30 % z těch, kteří mají ve všední podvečer zapnutý televizor. Nejvíce soutěž sledují muži ve věku 25 až 34 let.

Vedle toho Nova zařazovala do sobotního hlavního vysílacího času Hvězdný speciál pořadu Superlov. Ten loni na podzim v průměru sledovalo 23,47 % diváků 15–54 let u televizních obrazovek a v průměru 787 tisíc diváků starších čtyř let.

Pravidla Superlovu

  • V prvním kole na soutěžícího čeká 5 otázek s možnostmi A, B, nebo C. Za každou správnou odpověď získá 5 tisíc korun. Pokud špatně odpoví hned na první otázku, znamená to pro soutěžícího okamžitý konec. Pokud naopak správně zodpoví všech 5 otázek, čeká ho speciální výzva, kde může hrát až o jeden milion korun.
  • Ve druhém kole má soutěžící na své časomíře 60 sekund. Stejný čas mají i lovci, kteří ale soutěžícímu předloží nabídku náskoků a sum, o které může hrát. Soutěžící si následně vybere s kolika lovci, s jakým náskokem a o jakou částkou do souboje půjde. Pokud se rozhodne hrát pouze o částku nahranou v prvním kole, automaticky se utká se dvěma lovci. Pokud se rozhodne pro menší časový náskok, ale větší výhry, musí se utkat s větším počtem lovců. S počtem lovců roste i finanční částka, o kterou se bude hrát.
  • Samotný souboj probíhá tak, že jakmile Ondřej Sokol začne pokládat soutěžícímu otázku, rozběhne se jeho časomíra. Když odpoví správně, čas se zastaví a začnou odpovídat lovci. Hned, jak Sokol začne pokládat jejich otázku, rozběhne se i jejich čas. Když oni odpoví správně, čas se zastaví a na řadě je opět soutěžící. A tak je to pořád dokola. Pokud někdo neodpoví správně, čas poběží stále dál a Sokol pokládá další otázky až do doby, než bude zodpovězeno správně. Když čas soutěžícího vyprší dříve než čas lovců, bohužel hru opustí bez jakékoliv výhry. Když ale lovcům vyprší čas dříve, soutěžící si vyhraje finanční částku, o kterou souboj probíhal.

-mav-