Valentýn se blíží a s ním i srdce v nejrůznějších produktech

sobota, 11. února 2023, 08:45 Marketing, Reklama MediaGuru

Svatý Valentýn s sebou přináší i valentýnské kampaně, plné růžové a červené barvy, srdcí a neodmyslitelné inspirace na dárky.

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Ilustrační foto, zdroj: MediaGuru.cz

Valentýnský svátek je za dveřmi, a tak firmy hojně zapojují srdce do výloh obchodů, newsletterů či letáků. Symbol lásky se letos dostal i do zcela neobvyklých produktů, například Albert nabízí ve tvaru srdce burger, a to „jen za 39,90“, zakousnout si k němu lze i podobně tvarovanou bagetu – za 39 korun – z pekařství Paul a kdyby toho bylo málo, je možné dodat alespoň něco růžového: dortík, koblížek, donut nebo prosecco. Jako dárek jsou květiny – třeba ve tvaru srdce – sázkou na jistotu, ale pokud by chtěl někdo přidat něco jiného, nejedna firma poskytuje inspiraci. Možné je hledat ji na Heurece, Zootu či na Slevomatu. 

Inspirace na dárek je ostatně tématem většiny valentýnských kampaní, které se k tomu zahalují do červené či růžové, do bezpočtu srdcí a občas i amorků. Inspirační stránky a také dárkovač vytvořil letos na svátek zamilovaných nákupní rádce Heureka, jenž do své historicky první valentýnské kampaně zapojil i soutěž založenou na doplňování hlavního claimu: „Láska bez tebe je jako…“. Jednotlivé hlášky Heureka průběžně losuje, zobrazuje na reklamních bannerech a sdílí je i přímo na svém profilu.

Zdroj: Heureka

Zdroj: Heureka

Inspirovat chce ve své valentýnské kampani také e-shop s erotickými pomůckami Růžový slon. „Valentýn je obecně spjatý s láskou a sexem. Cílem naší kampaně je diváky inspirovat a motivovat, aby obohatili svůj intimní život a zažili nová vzrušení. Kromě nových sexuálních poloh mohou vyzkoušet i nové erotické hračky, ale i různé doplňky. Například svazovací stuhu, kterou letos přibalíme všem zákazníkům při nákupu nad 1200 korun,“ komentuje majitel společnosti Adam Durčák. 

Slevomat nabízí na svých stránkách inspiraci i na expres dárky pro ty, kteří nemají se zařizováním příliš času. Součástí kampaně je také možnost vytočit si  na kolotoči štěstí extra láskyplnou slevu. Na nedostatek času odpovídá se svou nabídkou také například Ticketportal, který nabízí „valentýnský dárek za minutu“ v podobě poukázek na vstupenky. 

Někteří prodejci lákají mimo jiné na dárky od svých privátních značek. Módní e-shop Zoot tak například nabízí se sloganem „Milujte se a množte svůj originál“ nové kousky své značky Zoot Originál v ne/valentýnské kolekci. Notino zase k nákupu nad 1200 korun poskytuje valentýnský dárek v podobě multiličídla 3v1 své značky. 

Zoot sází na svátek zamilovaných na svou značku Zoot Original, zdroj: Zoot.

Zoot sází na svátek zamilovaných na svou značku Zoot Original, zdroj: Zoot.

Potraviny, nápoje či květiny do svých valentýnských nabídek vybraly   obchodní řetězce a online supermarkety. Rohlík ji opět představuje prostřednictvím seznamovací aplikace Rohlinder 2.0, na níž představuje mimo jine Valentýnku rozkvetlou, Pralinku výběrovou, Lanýže neodolatelné, Bublinku šampaňskou, Gel vzrušující nebo Vibrátor hravý. Albert zase navrhl valentýnské menu s burgerem ve tvaru srdce. Pekařství Paul si pro změnu ve tvaru srdce připravilo zase bagetu. Na valentýnskou notu sází i někteří výrobci – kromě značek čokoládových pralinek jej letos využívá i Kofola, jež v rámci své kampani „méně cukrování, více lásky“ spustila soutěž o párové trenky. 

I letos pracuje Rohlík s nápadem seznamovací aplikace, zdroj: Rohlík.

I letos pracuje Rohlík s nápadem seznamovací aplikace, zdroj: Rohlík.

Svátek zamilovaných letos využívají firmy napříč trhem, a to nejen ty již zmíněné nebo tradiční, jako klenotnictví či prodejců spodního prádla, ale i lékárny nebo foto služby. Prostě lásku lze vyjádřit jakkoliv, ať už srdečním burgerem, nebo slevou na tisk fotografií. 

-stk-