Všechny texty Hospodářských novin jsou v audioverzi

pondělí, 6. února 2023, 13:40 Aktuality, Tisk MediaGuru

Hospodářské noviny spustily audioverzi všech publikovaných článků, a to včetně archivních. Namlouvá je s pomocí umělé inteligence.

Zdroj: Economia

Zdroj: Economia

Hospodářské noviny (Economia) spustily audioverzi všech publikovaných článků. Čtenáři nově mohou poslouchat veškerý obsah deníku, a to včetně archivu od roku 1995. Audioverze článků namlouvá automatický nástroj od firmy Microsoft a obsah je tak ve zvukové podobě k dispozici okamžitě po svém vydání.

Hospodářské noviny jsou podle vydavatelského domu Economia zároveň prvním médiem v Česku, které audioverze článků v takovém rozsahu nabízí. Hlas generovaný pomocí AI se maximálně podobná běžné lidské řeči, a to včetně přednesu a intonace. Od spuštění nové služby v prosinci loňského roku již tuto funkcionalitu využily desítky tisíc posluchačů.

„Naši čtenáři si o audioverze článků průběžně psali a toto vyspělé řešení dává komfort jak posluchačům, tak zároveň díky technologii nezatěžuje naši výrobu. Je to další benefit pro naše předplatitele,“ uvedl šéfredaktor Hospodářských novin Jaroslav Mašek,. „Pro předplatitele chystáme i další vylepšení včetně možnosti sestavit si vlastní playlist z článků HN, pokud se například chystají na delší cestu autem. Pochopitelně se dále soustředíme také na naše podcasty, každodenní Ranní brífink a minisérie, jako je Na Hrad Petra Honzejka. Dělá nám radost, že jejich poslechovost roste,“ dodává Jaroslav Mašek.

Audioverze jsou dostupné na webu HN.cz i v aplikacích Hospodářských novin. Namluven je kompletní obsah, plné verze článků jsou dostupné pro předplatitele.

-mav-