Zpravodajský kanál Euronews změnil vizuál, vsadil na Twitter

pátek, 10. února 2023, 17:00 TV, Aktuality MediaGuru

Významnou změnou vizuálu prošla od února zpravodajská televize Euronews, která je k dispozici v řadě placených služeb v Česku, případně zdarma online, například jako stream na portálu YouTube.

Nová grafická podoba zpravodajského kanálu Euronews. Repro: Euronews

Nová grafická podoba zpravodajského kanálu Euronews. Repro: Euronews

Na vizuálu zpravodajského kanálu Euronews se změnilo prakticky vše. Došlo k úpravě loga, byť se zachováním stejného fontu písma, hodiny se přesunuly do horní části obrazovky, kde byly propojeny s měnícím se grafickým prvkem s předpovědí počasí. Velmi významnou a zároveň odvážnou změnou je umístění informačního boxu s proudem informací ze sociální sítě Twitter. Jedná se nejen o účet Euronewsu, ale například i agentury typu AP.

Cílem je divákovi nabízet nonstop aktuální zpravodajství ve chvíli, kdy se stane a tímto doplňkovým feedem reagovat ještě dříve než Euronews připraví například mimořádné vysílání. Svou podobu změnily i další relace, mimo jiné předpověď počasí. Proměna vizuálu stanice je tak kompletní. Euronews nabízejí k dispozici ve standardní i vysoké verzi operátoři placených služeb v Česku, k dispozici je také online, a to v několika jazykových mutacích.

-lukpol-