Action vstupuje na Slovensko, otevírá v Bratislavě

pátek, 3. března 2023, 12:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Řetězec Action vstupuje na Slovensko. Svůj první obchod otevřel 2. března v Bratislavě, další budou následovat v regionech.

První slovenskou prodejnu otevřel řetězec Action v petržalském nákupním centru Danubia v Bratislavě, zdroj: Action.

První slovenskou prodejnu otevřel řetězec Action v petržalském nákupním centru Danubia v Bratislavě, zdroj: Action.

Diskontní řetězec Action vstoupil na slovenský trh, 2. března otevřel svou první prodejnu v Bratislavě. V průběhu letošního roku bude nadále pokračovat v regionální expanzi. Slovensko je jedenáctou zemí, v níž Action působí. 

Action nabídne v petržalském nákupním centru Danubia na ploše 1000 metrů čtverečních na svůj koncept, v rámci něhož nabízí 6000 výrobků ze 14 produktových kategorií (od hraček a nářadí až po zahradnické potřeby, potřeby pro kutily nebo trvanlivé potraviny) za nejnižší ceny. Každý týden navíc obměňuje 150 výrobků. Více než 1 500 artiklů stojí méně než jedno euro a průměrná cena všech výrobků je nižší než 2 eura. Action se rovněž snaží o snižování uhlíkové stopy a prosazování modelu oběhového hospodářství. V roce 2021 pocházelo 70 % dřeva a 86 % bavlněných výrobků společnosti z udržitelných zdrojů. Do roku 2024 chce udržitelným způsobem vyrábět 100 % těchto artiklů. 

„Jsme přesvědčeni, že Slováci budou v Action nakupovat stejně rádi jako jejich sousedé v České republice a Rakousku. Postupně chceme expandovat do všech koutů země a představit naši jedinečnou nabídku co největšímu počtu lidí,“ vysvětluje Petr Juliš, generální ředitel Action na Slovensku a v České republice.

Spuštění provozu prodejny v Bratislavě není první aktivitou Action na Slovensku. V roce 2021 řetězec otevřel nedaleko hlavního města své distribuční centrum o rozloze 50 000 metrů čtverečních, ze kterého zásobuje rakouské, německé a nyní i slovenské prodejny.

-stk-