Andrea Běhounková i Jan Králíček odcházejí z Vogue

pátek, 31. března 2023, 16:55 Tisk, Lidé MediaGuru

V24 Media, vydavatel časopisu Vogue Czechoslovakia, a Andrea Běhounková, šéfredaktorka Vogue CS, se dohodly na ukončení spolupráce. Kdo ji nahradí, zatím není známo.

Andrea Běhounková, zdroj: Vogue CS

Andrea Běhounková, zdroj: Vogue CS

Společnost V24 Media, vydavatel časopisu Vogue v České republice a na Slovensku, oznámila, že Andrea Běhounková, šéfredaktorka česko-slovenské edice Vogue, ke konci května ukončí své působení ve společnosti V24 Media.

Andrea Běhounková vedla redakci Vogue CS od března 2018. Předtím byla osm let šéfredaktorkou české Elle. Během své kariéry, kterou zahájila v redakci celostátního Českého deníku ve svých 21 letech, zastávala pozici zástupkyně šéfredaktora časopisu Style a působila také jako šéfredaktorka časopisu Žena a život.

V redakci také po pěti letech působení končí kreativní a módní ředitel Jan Králíček

„Tým Vogue CS bude i nadále vytvářet unikátní obsah a udržovat vysoké standardy publikací. I nadále jsme odhodláni přinášet našim čtenářům nejnovější trendy a pohledy na módu a životní styl. Brzy oznámíme jmenování nového kreativního vedení,“ uvedla Michaela Seewald, zakladatelka a CEO společnosti V24 Media.

Andrea Běhounková je v čele Vogue od jeho příchodu na český trh v srpnu 2018. Vychází zde v licenci společnosti Condé Nast International. Podle dat Kanceláře ověřování nákladů tisku ABC ČR představuje průměrný prodaný náklad více než 19 tisíc kusů (leden, 2023). Průměrná čtenost na jedno vydání je pak přes 80 tisíc čtenářů (zdroj: Media projekt).

-mav-