ČT natáčí druhou řadu seriálu Stíny v mlze

pátek, 24. března 2023, 14:10 TV MediaGuru

Česká televize začala natáčet dvanáct nových dílů detektivního seriálu Stíny v mlze. Druhá řada by se mohla v programu objevit v příštím roce.

Stíny v mlze II, zdroj: Česká televize

Stíny v mlze II, zdroj: Česká televize

Česká televize začala natáčet druhou řadu seriálu Stíny v mlze režiséra Radima Špačka. V hlavních rolích vyšetřovatelů se opět představí Petra Špalková a Jiří Vyorálek. Druhá řada přinese dvanáct epizod z ostravského policejního oddělení vražd. Filmaři už v kulisách Ostravy i Českého Těšína natočili několik scén. Ve vysílání ČT by se druhá řada seriálu mohla objevit v příštím roce.

„V druhé řadě seriálu navazujeme na tu první s odstupem zhruba tří let, což znamená i změny v životech našich hlavních postav. Samotné kriminální případy nabídnou vhled do různých prostředí a sociálních vrstev. Více než z podsvětí máme pro diváky spíše připraveny příběhy obyčejných lidí, kterým se v životě něco pokazilo, nebo se zkrátka ocitli ve špatný čas na špatném místě. Fotogenickým a proměnlivým svědkem lidské malosti, závisti či chamtivosti bude opět ostravská aglomerace,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková

Autorem námětu a scénáře je Zdeněk Zapletal a podle režiséra Radima Špačka se mu daří kombinovat skutečné případy s fikcí. Většina příběhů je fiktivních, jedenáctý díl je ale inspirovaný reálnou kauzou korupce ve fotbale. „Druhou sérii od první odlišuje především to, že se těžiště zájmu přesouvá i na rodinu Magdina parťáka Martina Černého, a to velmi vyhroceným stylem,“ říká Špaček. 

První řada Stínů v mlze měla premiéru na začátku loňského roku, průměrně ji sledovalo více než 1,6 milionu diváků. Letos za ni tvůrci obdrželi nominaci na Českého lva. Natáčení druhé řady mají filmaři předběžně rozložené do sto třiceti pěti dnů.

ČT už v tomto týdnu informovala, že začala natáčet nový komediální seriál ve spolupráci s německou ZDF o paranormálních záhadách To se vysvětlí, soudruzi! Osmidílná série s Jiřím Macháčkem a Janem Cinou v hlavních rolích se inspiruje záhadami z osmdesátých let minulého století. 

ČT natáčí seriál s Macháčkem a Cinou, chce nové Návštěvníky

čtvrtek 23. března 2023

-mav-