Deník.cz rozjel pravidelné rozhovory s prezidentem Pavlem

úterý, 28. března 2023, 09:25 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Každých 14 dnů přinese online deník Deník.cz od VLM 15minutové rozhovory s prezidentem Petrem Pavlem.

Zdroj: Deník.cz

Zdroj: Deník.cz

Zpravodajský web Deník.cz společnosti Vltava Media Labe začal přinášet pravidelný pořad s prezidentem Petrem Pavlem pod názvem Co můžeme čekat od prezidenta?. Trvá přibližně 15 minut a je plánován každých 14 dnů. Moderátorkou prezidentských čtvrthodinových debat je Kateřina Perknerová. Prezident se vždy, každý druhý týden, připojuje z místa, kde v daný den je, kam případně cestuje. Denik.cz zapojil do projektu i čtenáře. Své otázky mohou posílat přímo redaktorce Perknerové.

Šéfredaktor Deníku Roman Gallo říká, že Deník.cz novým multimediálním projektem navazuje na obdobný pořad, v němž už půl roku premiér Petr Fiala každý týden odpovídá živě na otázky Deníku. Myšlenka pravidelných debat s prezidentem v redakci vznikla dávno před zvolením nové hlavy státu, říká Roman Gallo: „ Petr Pavel debaty tehdy podmíněně přislíbil, aby je pak bezprostředně po vítězství ve volbách potvrdil během prvního povolebního rozhovoru redaktorkou a analytičkou Deníku Kateřinou Perknerovou. Během něj také čtenářům Deníku napsal vzkaz: „Všem čtenářům Deníku, kteří mě volili, ale i těm, kteří mě nevolili, přeji vše nejlepší a budu rád naslouchat vašim návrhům a podnětům na lepší život v naší zemi. Máme jen jednu, společnou.“

Prezident Petr Pavel byl v pondělí 27. března podruhé hostem v dalším díle pořadu Deníku. Záznam debaty je ke zhlédnutí na všech webech Deník.cz a sociálních sítích Deníku.

Pořad Deníku se tak řadí k dalšímu pravidelnému mediálnímu výstupu prezidenta. V minulém týdnu prezident oznámil, že jednou měsíčně bude zveřejňovat podcast Podhradí, který moderuje Michal Půr.

Na rozhovorech s prezidentem se domluvil i Český rozhlas. Konat by se měly čtyřikrát ročně a nebudou mít podobu pravidelného pořadu. Reagovat budou na aktuální dění. Vysílat se budou živě v některém z atraktivních vysílacích časů.

-mav-