Dm chce barevnou kampaní povzbudit k radosti

pondělí, 13. března 2023, 16:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nová kampaň Dm drogerie markt chce v lidech probudit radost ze života a podnítit je k odvážnému stylingu.

Jarní kampaň společnosti Dm drogerie markt pracuje se symbolikou barev, zdroj: Dm.

Jarní kampaň společnosti Dm drogerie markt pracuje se symbolikou barev, zdroj: Dm.

Dm drogerie markt spouští letošní jarní kampaň s mottem: „Svět zůstává barevný.“ Prostřednictvím barev, které jsou hlavním symbolem celé myšlenky, chce drogistický řetězec povzbudit k radosti ze života, odvaze zkoušet nové trendy a budování zdravého sebevědomí.

V rámci kampaně se každý měsíc zbarví veškeré vizuály v prodejnách, v online shopu dm.cz i v aplikaci Moje dm do jedné konkrétní barvy. Březen patří odstínu crystal rose, duben barvě titanite green a květen pak zakončí iced mango. 

„Chceme touto cestou připomenout, že pochmurně šedých událostí bylo dost. Svět je plný krásných událostí a příležitostí. Barvy proto vnímáme v symbolické rovině jako vyjádření radosti ze života. Rádi bychom touto cestou inspirovali ostatní k tomu, aby se odhodlali objevovat nové věci, odlišný styling. Chceme povzbudit jejich odvahu jít naproti barevným trendům,“ popisuje Jiří Peroutka, manažer komunikace společnosti, s tím, že ačkoliv se jedná o kampaň zaměřenou na krásu, nejde primárně o zkrášlování vzhledu kvůli ostatním. Kampaň se primárně soustředí na formování vlastního sebevědomí a obecně podporuje vnitřní krásu.

Skladba tónů použitých v kampani pracuje s barevnou symbolikou, která má za cíl podpořit optimismus a nastartovat životní energii. Růžová je atributem jemnosti, ženskosti, něhy a vyšších citů v lásce. Zelené tóny se již tradičně pojí s přírodou, harmonií, životem a obvykle znamenají nový začátek a obnovu. Žlutá je pak barvou slunce a světla, symbolizuje tedy život a naději, má schopnost zahnat smutek a melancholii.

„V březnu růžovou bonusově doplní také produkty inspirované odvážnou a pulzující barvou roku viva magenta. Odstín karmínově růžové barvy totiž vyjadřuje elán, vášeň a silnou energii,“ vysvětluje Peroutka.

-stk-