Do marketingu Dodo nastupují Hůlková a Brachtl

čtvrtek, 30. března 2023, 13:55 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Novou brand manažerkou společnosti Dodo je Alexandra Hůlková, šéfem digitálu Jan Brachtl.

Alexandra Hůlková a Jan Brachtl, zdroj: Dodo

Alexandra Hůlková a Jan Brachtl, zdroj: Dodo

Do marketingu technologicko-logistické firmy Dodo nově přišli Alexandra Hůlková a Jan Brachtl. 

Alexandra Hůlková nastoupila v Dodo na pozici brand manažerky. Do firmy přišla po více než deseti letech působení v poradenské firmě Enovation, kde se postupně vypracovala z marketingové specialistky až na vedoucí pozici, kterou zastávala přes devět let. Následně se přesunula do společnosti Bezrealitky, kde měla na starost především nastavení nové digitální strategie společnosti i nové identity značky.

„Mým cílem je nastavit v Dodo takové procesy, díky kterým bude možné řídit růst a rozvoj značky maximálně efektivně a konzistentně napříč všemi trhy. Vést brandovou komunikaci jedné z nejrychleji rostoucích firem Evropy rovnou v sedmi zemích je obrovská výzva, a je proto potřeba, abychom firmu stavěli na pevných základech. I z toho důvodu chci zavést systém pravidelné evaluace brandu a k rozvoji značky přistupovat tak, jak je v Dodo zvykem – na základě reálných dat,“ přibližuje své plány Alexandra Hůlková.

Hůlková bude mít na starost také etablování značky na německém trhu a postupem času i komunikační aktivity spojené s další zahraniční expanzí. S tou jí bude pomáhat také Jan Brachtl, který do firmy nastupuje na pozici digitálního manažera.

Jan Brachtl působí v oblasti marketingu více než deset let. Dva roky byl součástí e-commerce týmu v nadnárodní společnosti Studio Moderna, dalších osm let se pohyboval ve finančním sektoru, a to například v Raiffeisen stavební spořitelně. Poslední dva roky působil jako digitální manažer ve společnosti Huawei Czech a v digitální agentuře Fragile.

Jeho hlavním úkolem bude v novém působišti především rozšíření a zefektivnění digitálních aktivit společnosti napříč všemi trhy, kde značka aktuálně působí. „Velkou příležitost vidím v dobře uchopeném performance marketingu a rozvoji komunikace firmy na sociálních sítích, která pro nás bude stěžejní i s ohledem na expanzi v dalších zemích. Za klíčovou oblast, které se chci věnovat a které je aktuálně uzpůsobena také celková digitální strategie firmy, vnímám především další rozvoj a etablování značky na německém trhu,“ komentuje Brachtl. 

-stk-