Jak se rodí Šampioni pro PetCenter

čtvrtek, 9. března 2023, 07:30 TV MediaGuru

Od 4.února 2023 vysílá v sobotu večer televize Prima zábavný pořad Šampioni.

Šampioni, zdroj: FTV Prima

Šampioni, zdroj: FTV Prima

Jedná se o velkou rodinnou show, která kombinuje zábavné soutěžní prvky a krátké vědomostní kvízy s živými zvířaty ve studiu. V každém díle se diváci mají možnost seznámit se třemi zvířecími šampiony a rekordmany a dovědět se zajímavostí ze světa zvířat. Průvodcem pořadu se stal David Gránský, který ukázal své moderátorské kvality už v rámci Česko Slovensko má talent. Mezi stálé VIP panelisty usedla známá milovnice zvířat Patricie Pagáčová a herec spojený nejen s populárním seriálem ZOO, glosátor Marek Němec. Každý týden panel doplňuje jiný VIP host. Diváci televize Prima mají za sebou pět dílů a tuto sobotu je čeká poslední.

Vznik pořadu má zajímavé pozadí

Televize Prima hledala pro svůj prime-time nový formát zábavné rodinné show. To pro nás byla výzva. Současně nás v rámci naší dlouhodobé spolupráce oslovila agentura Brand Boost s klientem PetCenter, který chtěl podpořit televizní pořad, ve kterém by hlavní roli hráli domácí mazlíčci. „Dlouho jsme v programových nabídkách celoplošných televizí marně hledali vhodný pořad. Ovšem nevzdávali jsme se, zvlášť když jsme sami milovníci zvířat a máme za zády tak silného partnera, jako je PetCenter,“ říká agentura Brand Boost.

 Na vývoji formátu se podílelo několik zkušených tvůrců televizního obsahu. Kreativní producent a scénárista Jiří Mádle byl tím, kdo nás všechny nakonec navedl na správnou cestu a celý formát vymyslel, výrobou pořadu Prima pověřila produkci Core Production a výsledkem je velká ateliérová show plná dobré nálady a neuvěřitelných výkonů ať už na straně zvířat, nebo panelistů.

Tomu ovšem předcházela řada přípravných schůzek a porad PetCenter, Brand Boost, Media One s televizí Prima, na kterých jsme řešili vše, co k začlenění obchodních sdělení klienta do tak velké televizní show patří. Celá příprava trvala přibližně půl roku, což je na vznik nového formátu umístěného do prime-time velmi krátká doba.

Najít v dnešní době, kdy televize stále častěji sází na osvědčené zahraniční licenční formáty, vhodný pořad, na jehož výrobu může klient přispět, není jednoduchá disciplína. Je zapotřebí televize, která neváhá zařazovat do vysílání i původní formáty, které nejsou vyzkoušené a někomu mohou připadat přinejmenším odvážné. A klient zase musí mít důvěru v to, co děláte. „Zábavný formát rodinného typu do sobotního prime-time slotu dle mého názoru patří. Proto když vznikl nápad vytvořit pořad o zvířecích šampionech a obrátila se na nás agentura Media One s nabídkou spolupráce, neváhali jsme. Show naplnila očekávání jak naše, tak diváků,“ uvedl  Roman Mrázek, programový ředitel televize Prima.

Velmi si vážím toho, že naši agenturu Media One oslovují klienti a jiné agentury s možností spolupráce a jsem moc ráda, že ve většině případů dokážeme jejich představy splnit. Propojení pořadu Šampioni s obchodními sděleními PetCenter je toho jasným důkazem.

Autorka textu: Hana Halvorsen Banks, ředitelka Media One