Kampaně k hokejovému MS mohou na ČT začít už od května

čtvrtek, 9. března 2023, 15:25 TV, Reklama MediaGuru

Hokejové mistrovství světa se letos uskuteční v druhé polovině května, kampaně je možné na obrazovkách ČT uvádět od začátku pátého měsíce.

Zdroj: IIHF

Zdroj: IIHF

Už od 1. května 2023 budou možné spouštět na obrazovkách České televize kampaně k letošnímu hokejovému šampionátu. Ten se uskuteční od 12. do 28. května ve finském městě Tampere a v lotyšské Rize. Obvyklé začátky utkání jsou naplánovány na 11:20, 15:20, 19:20 (CET) a během play-off i od 13:20, 14:20 a 17:20. Česká televize nabídne celkem 64 zápasů, z nichž většina by měla být v přímém přenosu. Kolizní utkání budou odvysílány ve zkráceném záznamu. 

K inzertním příležitostem se opět řadí sponzoring programu (upoutávky), a to před začátkem a během turnaje s možným startem od 1. května na stanicích ČT1 a ČT sport. Dále je v nabídce sponzoring přímých přenosů před a po třetině během přímého přenosu a také v pwoer-breaku (v reklamní přestávce během třetiny). Klasická reklama bude umísťována jen u některých přenosů (před a po třetině) a během power-breaků (pouze 20vteřinové spoty). K dalším možnostem patří injektáž, product placement, divácké soutěže, minipořady a také reklama a na online speciálech v podobě prerollu, postrollu na webu i v HbbTV a splashscreenu v mobilní aplikaci.

Cena CPP se v případě hokejového MS zvyšuje o 50 %. Alespoň 30 % investic v Kč musí být umístěno mimo zápasy ČR a play-off. Za umístění investic pouze k ČR zápasům nebo play-off je příplatek 30 %.

Loňský šampionát se uskutečnil ve dnech 13.5.-29.5. 2022 ve Finsku. Stanice ČT sport si v průběhu jeho konání připsala nadprůměrný celodenní podíl 10,52 % (15+). Nejsledovanějším zápasem bylo utkání mezi českými a americkými hokejisty  o bronzové medaile, které v živém TV přenosu sledovalo 1,32 mil. diváků starších 15 let.

-mav-