Makro uspořádá obří gastro festival, oslaví tím 25. výročí

čtvrtek, 2. března 2023, 14:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Při příležitosti svého 25. výročí od vstupu na trh připravuje Makro společně s Českým gastronomickým institutem velký gastronomický festival pro profesionály i veřejnost.

Zdroj: Makro ČR

Zdroj: Makro ČR

V prostoru pražského O2 universa se 4.-6. května 2023 uskuteční rozsáhlý gastronomický festival Makro Czech Gastro Fest. Uspořádá ho velkoobchod Makro ČR v partnerství s Českým gastronomickým institutem jako součást oslav 25 let od svého vstupu na tuzemský trh. Akce je určena až pro osm tisíc profesionálů z oboru gastronomie.

Makro označuje festival za největší akcí svého druhu, která se kdy v České republice konala. Během tří dnů získají návštěvníci od majitelů restaurací, šéfkuchařů, dodavatelů až po zástupce profesních sdružení a gastronomii podporujících institucí informace a tipy s možností ochutnání jídel i zhlédnutí řady show. Čtyři patra nabídnou rovněž prostor pro vzájemné sdílení zkušeností, nápadů, ochutnávek a networking.

Zatímco úvodní dva dny festivalu budou vyhrazeny zejména profesionálům z oblasti gastronomie, závěrečný den bude spíš pro širokou veřejnost.

„Společně s makro chceme ukazovat cestu. V současné době, kdy řada lidí v obavách z hospodářské situace začíná šetřit a omezuje návštěvy restaurací, půjde o oboustranně cenná setkání. Majitelům podniků chceme ukázat, jak být dlouhodobě úspěšní, dozvědí se, co nyní hosty nejvíce láká a čím je mohou oslovit,“ popisuje zakladatel Českého gastronomického institutu Luboš Kastner.

Více informací o akci samotné, včetně těch, kde je možné zakoupit vstupenky, je k dispozici na webových stránkách akce

-mav-