Mall Group řídí Jean Charretteur, povede i CZC

středa, 15. března 2023, 06:55 Aktuality, Retail, Lidé MediaGuru

Do čela Mall Group nastupuje Jean Charretteur. V rámci integrace převezme i část kompetencí v e-shopu CZC.

Jean Charretteur, zdroj: Mall Group

Jean Charretteur, zdroj: Mall Group

Do čela Mall Group se postavil Jean Charretteur. V nové roli zastřeší jak aktivity skupiny v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku, tak i vedení e-shopu CZC, kde přebere část kompetencí od dosavadní generální ředitelky Jitky Dvořákové. 

Jean Charretteur jde do čela Mall Group po tříletém působení ve společnosti UNO Hypermarché v  Alžírsku, kde zastával pozici generálního ředitele a společnost tak dovedl mimo jiné otevření největší alžírské pobočky. Několik předešlých let působil u prodejce hraček Toys „R“ Us, taktéž v  pozici generálního ředitele, konkrétně pro Francii, Španělsko a Portugalsko. Pět let předtím zastával funkci obchodního ředitele pro nepotravinářské zboží ve společnosti Metro AG, v  manažerských pozicích působil také v  britské společnosti Dixons či obchodním řetězci Carrefour. Charretteur má za sebou rovněž přímou zkušenost z českého trhu, více než tři roky totiž sídlil v Praze v rámci manažerské pozice pro společnost Tesco, kde měl na starost rozvoj firmy právě v Čechách a na Slovensku.   

Charretteur se bude v  Mall Group aktivně podílet především na prohlubující se integraci se skupinou Allegro, pro kterou je vstup na český trh významným krokem v  plánu mezinárodní expanze. „Naším cílem je nyní maximálně efektivně propojit to nejlepší z  obou světů, tedy širokou a cenově výhodnou nabídku Allegra se silnou zákaznickou bází, expertními znalostmi, a především dlouhodobými zkušenostmi s  prodejem zboží z vlastních skladů na straně Mallu a CZC. Jsme přesvědčeni, že tento souběh sil bezpochyby změní uspořádání e-commerce trhu ve střední a východní Evropě,“ říká Charretteur.

Část kompetencí převezme i od odcházející Jitky Dvořákové, jež doposud vedla e-shop CZC, specializující se na počítače a elektroniku. Zde Charretteur plánuje hlouběji propojovat tuzemské expertní týmy se zahraničními protějšky skupiny Allegro. Pod záštitou největšího středoevropského online tržiště chce postavení značky na českém trhu nadále posilovat. 

„Allegro přináší do Česka bohaté znalosti a zkušenosti s budováním úspěšného modelu marketplace, CZC ho na druhé straně skvěle doplňuje o expertízu z prodeje ve specifické oblasti spotřební elektroniky, která je pro české zákazníky segmentem, ve kterém rádi vkládají důvěru do dlouhodobě zavedené a fungující značky. Právě tu pro ně CZC stabilně představuje, na čemž chceme společně s odbornými týmy z Allegra dále stavět,“ uzavírá Charretteur.  

-stk-