mujRozhlas a iRozhlas vstoupí do TV aplikací a HbbTV

středa, 22. března 2023, 16:30 Rádio, Aktuality MediaGuru

Český rozhlas připravuje v blízké době vstup svých dvou klíčových značek do prostředí televizorů a zobrazovačů připojených k internetu. Na novinku se mohou těšit majitelé značek LG, Samsung a Android TV.

Audio portál mujRozhlas v televizním prostředí. Zdroj: Český rozhlas

Audio portál mujRozhlas v televizním prostředí. Zdroj: Český rozhlas

Audio portál mujRozhlas je v současné době k dispozici již pro televizory značky LG, ve schvalovací fázi je pak aplikace zpravodajského webu iRozhlas. Obě služby už v současné době mohou najít zájemci na platformě HbbTV, tedy tzv. virtuální červené tlačítko. Díky tomu se nejen mujRozhlas, ale i iRozhlas dostává k širokému portfoliu diváků přijímající signál přes DVB-T2, satelit Astra 3B a kabelovou televizi.

Oddělení Marketingu a digitálních služeb Českého rozhlasu na tento týden domluvilo uvolnění aplikace audio portálu mujRozhlas i pro televizory značky Samsung s operačním systémem Tizen, stejný krok je naplánovaný i pro iRozhlas. Do konce příštího týdne by pak měla být aplikace iRozhlas k dispozici i v Obchodu Play pro operační systém Android TV. V beta verzi je mujRozhlas v provozu již od začátku tohoto roku.

V rámci pilotního provozu jde o první verze portálů mujRozhlas a iRozhlas, spuštění je postupné. Český rozhlas předpokládá zahájení komunikace nových aplikací v horizontu několika týdnů. Cílem audio portálu mujRozhlas je nabídnout přizpůsobené ovládání této služby na televizoru, nejedná se tedy o plnohodnotnou náhradu k webovému rozhraní. Hlavním cílem iRozhlasu je pak nabídnout přístup k online zpravodajství na velké obrazovce.

Podpora zobrazovačů

  • Samsung: modelové řady 2018 – 2023, OS Tizen
  • LG podporuje: webOS 2.3, 3.5, 4.0, 4.5, 5.0, 6.0 a 7.0
  • Android TV: verze 5.1 a novější

-lukpol-