Novým šéfredaktorem Aktuálně.cz bude Pavel Švec

pondělí, 27. března 2023, 11:25 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Od začátku dubna se novým šéfredaktorem Aktuálně.cz stane dosavadní zástupce Pavel Švec.

Pavel Švec, zdroj: Economia

Pavel Švec, zdroj: Economia

Novým šéfredaktorem zpravodajského serveru Aktuálně.cz se od 1. dubna stane Pavel Švec, dosavadní zástupce šéfredaktora a šéfdramaturg úspěšného videopořadu Spotlight. Ve vedení deníku nahrazuje Jana Nevyhoštěného, který se rozhodl svůj post opustit.

Pavel Švec zahájil svou novinářskou dráhu v roce 2010 v pražské regionální redakci MF Dnes. O čtyři roky později se stal členem celostátního reportérského oddělení tohoto deníku. Věnoval se historickým tématům, armádě, životnímu prostředí či politice. V letech 2017 a 2018 pracoval zhruba rok ve zpravodajství České televize, pak vedl domácí redakci MF Dnes a v létě roku 2020 nastoupil na stejnou pozici v Aktuálně.cz. V roce 2022 se stal zástupcem šéfredaktora a šéfdramaturgem videopořadu Spotlight moderátorek Světlany Witowské a Lindy Bartošové.

Švec je autorem trojice knih: o generálovi Karlu Kutlvašrovi Vzpomínky na Pražské povstání, Akce Kvilda, která se věnuje skutečnému příběhu příslušníka SNB – převaděče na Šumavě, a publikace o architektonických zajímavostech nazvané Pražské vilové čtvrti.

„V novinářských týmech Economie máme mnoho kvalitních novinářů s manažerskými kompetencemi. Rozhodnout se, komu svěřit řízení Aktuálně.cz, proto nebylo jednoduché. Pavel Švec je respektovaným členem redakce, který má za sebou skvělé výsledky. To spolu s jeho vizí rozvoje Aktuálně.cz rozhodlo. Přeji Pavlovi v nové roli mnoho úspěchů. Nepochybuji, že bude v roli šéfredaktora úspěšný,“ uvedla generální ředitelka Economie Lenka Černá.

Aktuálně.cz pod vedením Pavla Švece bude chtít nabízet čtenářům obsah více na míru. Zpravodajské rubriky se spojí do jednoho oddělení, což má umožnit nasměrovat pozornost na důležitá témata a zpracovávat je inovativně a v širším kontextu. Redakce rovněž prohloubí spolupráci s dalšími tituly Economie, zejména v oblasti ekonomiky a byznysu. „Budeme se soustřeďovat na témata, žánry a grafické formáty, v nichž jsme tradičně nejsilnější a které u nás čtenáři dlouhodobě hledají, zároveň je chceme dále rozvíjet. Chceme se prezentovat jako moderní web, který má svou jedinečnou identitu,“ doplnil Pavel Švec.

-mav-