O2 TV měla na konci roku 2022 necelých 670 tisíc zákazníků

pondělí, 27. března 2023, 07:20 TV, Aktuality MediaGuru

Počet zákazníků služby O2 TV se loni meziročně zvýšil o jedenáct procent, vyplývá z výroční zprávy mateřské společnosti PPF.

Telekomunikační skupina PPF v rámci hospodářských výsledků za loňský rok informovala o tom, že televizní služba O2 TV dosáhla ke konci loňského roku na 668 tisíc zákazníků. Meziroční nárůst je tak ve výši 11 procent.

Operátor O2 Czech Republic v posledních měsících přestal novinářům posílat a reportovat hospodářské výsledky, detaily k uvedené cifře tak v tuto chvíli nejsou k dispozici. Není možné například zjistit, jaký je podíl klasické televizní služby a doplňkových sportovních balíčků. Operátor již dříve prezentoval výsledky O2 TV souhrnně jako kombinaci OTT (nelineární) a IPTV služby. Výsledkem však společnost patří mezi největší hráče na trhu.

Co se v loňském roce dělo v jedné z nejvýznamnějších služeb na trhu? Na jeho začátku gradoval spor s mediální skupinou Prima, kdy hrozilo vyřazení jejích kanálů. Operátor smlouvu nakonec uzavřel, nicméně funkce jako je timeshift apod. již nenabídl. Společnost se například nedohodla s Canal+ na distribuci kanálů s anglickou Premier League. Objevily se i některé programové novinky a oznámena byla migrace na Android TV a novou platformu.

-lukpol-