Po kanálu Spektrum Home míří do DVB-T2 Náš region TV

čtvrtek, 23. března 2023, 11:20 TV, Aktuality MediaGuru

V polovině dubna plánují České Radiokomunikace spustit ve svém celoplošném DVB-T2 multiplexu 23 další celoplošný kanál. Stanice mediální skupiny A11 bude v tomto kroku následovat program Spektrum Home provozovaný AMC Networks.

České Radiokomunikace a mediální skupina A 11 uzavřely smlouvu o zahájení vysílání televizního programu A 11, který bude zařazený do DVB-T2 multiplexu 23. „Spuštění dalšího TV kanálu v krátké době tak potvrzuje výjimečnou pozici DTT platformy na mediálním trhu. Televizní kanál A 11 tak bude už 28. TV programem v celoplošných DVB-T2 sítích, které provozují CRA,“ informovala mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Mitterová.

Detaily o novém programu plánuje operátor představit novinářům na pracovní snídani na začátku dubna, ředitel pro strategii Českých Radiokomunikací nicméně na Twitteru prozradil, že půjde o program Náš region TV. Mediální skupinu A11 bude zastupovat Aleš Zavoral, operátora pak generální ředitel Miloš Mastník. České Radiokomunikace provozují dvě celoplošné DVB-T2 sítě, technicky zajišťují také chod multiplexu České televize.

Žižkovský televizní a rozhlasový vysílač. Foto: Unsplash

Žižkovský televizní a rozhlasový vysílač. Foto: Unsplash

Zdroj: twitterový účet Marcela Procházky (CRA)

-lukpol-