Print a audio se spojují v lifestylových novinách What

středa, 1. března 2023, 17:10 Aktuality, Tisk MediaGuru

Pomocí umělé inteligence (AI) je možné převést text lifestylových novin What do hlasové podoby a pomocí QR kódu lze přehrát několik článků.

Zdroj: What

Zdroj: What

Redakce lifestylových novin What otestovala v březnovém vydání novou platformu voxtox.fm. Pomocí umělé inteligence (AI) je možné převést text do hlasové podoby a na stránkách What lze pomocí QR kódu přehrát několik článků.

Cílem platformy voxtox.fm je umožnit tvůrcům a uživatelům, aby si sestavili z vlastního mluveného slova, podcastů a hudby, která je v rámci platformy k dispozici, vlastní poslechové flow. Protože je součástí VoxToxu i zvuková sociální síť, jde o další komunikační kanál, na němž lze prostřednictvím audio programu oslovit a propagovat kohokoli, cokoli, jakkoli. VoxTox také umí pomocí umělé inteligence převést text do hlasové podoby

„Doufáme, že VoxTox přispěje tomu, aby se časopis dostal do další dimenze. Do dimenze zvuku. What je vlastně první český tištěný magazín, který se dá i poslouchat. Zatím částečně, ale věříme, že toho ve Whatu bude k poslechu čím dál tím víc. A nejen ve Whatu, ale i na jeho kanále na voxtoxu,“ říká CEO VoxTox Jaromír Hasoň.

„Platformu VoxTox jsme ve What vyzkoušeli hned na třech formátech. V ukázce titulního rozhovoru zazní dva umělé hlasy, mužský a ženský. Čtenáři What také uslyší vtipný deník české spisovatelky Ivy Hadj Moussa, jde o její autentické záznamy z roku 1993, Iva je takový česky Adrian Mole. A ze stránek What zazní i působivá píseň skupiny Vesna věnovaná sesterství,“ sdělila Petra Šroubek Pohlová, šéfredaktorka lifestylových novin What.

-mav-