Skončila stanice Up Network, nahradila ji Spark TV

středa, 15. března 2023, 11:00 TV, Aktuality MediaGuru

Po šesti letech skončila placená tematická stanice Up Network, kterou měli v nabídce operátoři Skylink, T-Mobile a Nej.cz.

Zdroj: repro Spark

Zdroj: repro Spark

Zatímco klienti Skylinku si musí na náhradu počkat, u operátorů T-Mobile a NejTV už je na dosavadní pozici šířena nová televize Spark. Stanici Spark, která se zaměří na dokumentární obsah se širokým záběrem, mohou sledovat klienti T-Mobile TV a NejTV ve standardním rozlišení obrazu (SD). Ani její předchůdkyně, tedy Up Network, svou HD verzi neměla. Důvod původního ukončení programu provozovatel neuvedl, navíc o něm informoval jen některá média. Za Up Network  která začala fungovat v dubnu 2017, stál bývalý generální ředitel TV JOJ František Borovský.

Spark TV vysílá ve slovenštině, ve stejném jazyce je divákům nabízena i doprovodná grafika. Klienti Skylinku v tuto chvíli nemají k vysílání tohoto programu přístup. Po ukončení Up Network se na původní pozici vysílá statická obrazovka, že se zde objeví nový televizní kanál. Operátoři zatím nedostali od vysílatele Spark TV data pro programového průvodce, na pozici této stanice se tedy posílá původní EPG pro Up Network.

-lukpol-