Skylink Live TV: FilmBox HD, další kanály a proměna přehrávače

čtvrtek, 2. března 2023, 16:10 TV, Aktuality MediaGuru

Francouzská skupina Canal+ provedla v Česku a na Slovensku i další technické změny ve své internetové televizi, které nekomunikovala médiím.

Tvář placené televize Skylink, herečka a moderátorka Adéla Gondíková. Zdroj: Skylink

Tvář placené televize Skylink, herečka a moderátorka Adéla Gondíková. Zdroj: Skylink

Změny se týkají mimo jiné přidání programů EarthX a Newsmax do nabídky. S výjimkou stanice FilmBox Family, která vysílá u všech operátorů prozatím pouze ve standardním rozlišení, jsou všechny programy SPI International k dispozici ve formátu Full HD. Platí to tedy nově i pro FilmBox, jenž byl dlouhodobě k dispozici pouze v SD. FilmBox Family byl v době psaní textu vysílaný chybně v poměru stran 4:3. Do nabídky operátor nově přidal také dokumentární kanál EarthX HD a americkou zpravodajskou stanici Newsmax HD.

Zásadnější změny doznal i přehrávač televizních programů, ve kterém se objevuje několik tlačítek. Ta umožňují mimo jiné přehrávání pořadu od jeho začátku, případně zobrazení jeho popisu. Přímo z přehrávače je možné také vstoupit do archivu pořad stanice, užitečnou funkcí je pak menu jednotlivých žánrů, kde si může vybrat ten nejvhodnější. Ze stejného prostředí se může uživatel také rovnou přepnout do seznamu kanálů, de facto EPG.

-lukpol-