Sportisimo „oživuje" v jarní kampani svoje produkty

pátek, 24. března 2023, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Sportisimo letos přistoupil ke své jarní kampani jinak než v minulých letech a ústředním motivem jsou „oživlé" produkty.

Zdroj: Sportisimo

Zdroj: Sportisimo

Prodejce sportovního vybavení Sportisimo letos přistoupil ke své jarní kampani jinak než v minulých letech a ústředním motivem jsou „oživlé" produkty. Boty, kolo a další výbava hrají hlavní roli v televizním spotu i v dalších vizuálech.

„Je to vůbec poprvé, co v naší kampani nehrají hlavní roli lidé, ale skutečně konkrétní produkty. Nechali jsme je oživnout a těší se, až je jejich noví majitelé vezmou ven. Tento motiv jsme propsali jak do audiovizuální části kampaně, tak do statických formátů,“ říká Martin Rippl, manažer kreativního marketingového týmu Sportisima. Největší cílovou skupinou prodejce je rodina s dětmi, která se ve spotu rovněž objevuje.

Jarní 360stupňová kampaň Sportisima běží od druhé poloviny března do konce dubna v Česku, na Slovensku a v Rumunsku. S většinou vizuálů se zákazníci setkají také v Maďarsku, Bulharsku a Chorvatsku. Cílem kampaně je přimět stávající i nové zákazníky, aby na jaře trávili co nejvíce času aktivně venku a pořídili si k tomu výbavu od světových značek.

Stěžejním prvkem kampaně je reklamní spot pro televizi, rádio, YouTube a sociální sítě. Co se týče televize, v Česku uvidí diváci spot na stanicích skupiny Prima Group a na Slovensku na stanicích Joj Group. Rádiový spot běží vždy na všech hlavních celostátních stanicích.

Zdroj: Sportisimo

Zatímco kreativní koncept vznikl interně, natáčení spotu dostala na starost jako obvykle zlínská produkce Bumerang Film, tentokrát ovšem ve spolupráci s Kouzelnou produkcí a animačním studiem Animation People. Jarní produkty ožily pomocí tzv. loutkové animace s následným postprodukčním odstraněním vodicích tyčí a lanek. Režie se ujal režisér Kilián Vrátník a voiceover televizního spotu i rádia namluvil tradičně Oldřich Hajlich.

Na POS materiálech, OOH plochách, na webu a na dalších platformách oživlá výbava vylétává z recyklované tašky Sportisimo. Klíčový vizuál doplňuje jednoduchý slogan „Hurááá, jaro!“ a na většině materiálů se objevuje ještě dětská modelka Albína Jurečková, která si zahrála rovněž ve spotu. Pro maximální efekt Sportisimo například porušilo tradiční rozměry produktových billboardů a obuv nechává „vylétnout“ za jejich hranice (viz obrázek výše).

-mav-