Startuje dětská televize Cartoonito, nahradí Boomerang

pátek, 17. března 2023, 11:40 TV, Aktuality MediaGuru

Zákazníci všech operátorů v České republice, kteří mají v nabídce placenou dětskou televizi Boomerang, zaznamenají od soboty 18. března změnu. Na její pozici se objeví nová značka Cartoonito. Provozovatelem stanice jsou Warner Media.

Dětský seriál Batwheels na stanici Cartoonito. Zdroj: Warner Media

Dětský seriál Batwheels na stanici Cartoonito. Zdroj: Warner Media

Boomerang se mění na Cartoonito ve všech zemích střední a východní Evropy, ale nejen tam. Ve čtvrtek 23. března pak proběhne stejná změna například v Portugalsku. Cartoonito je již řadu měsíců vysíláno jako dětské pásmo na stanici Boomerang, dá se říci, že změna je tak prakticky kosmetická. Nejmladší diváci se mohou těšit nadále na nové příběhy Mašinky Tomáše, blok Bugs Bunny: Nová dobrodružství, Batwheels nebo Spider Lucas.

„Jsem hrdý na to, že v roce, kdy slavíme 100 let Warner Bros. ukazujeme, jak moc nám záleží na nejmladších divácích, tím, že do naší nabídky zavádíme značku Cartoonito pro předškolní děti v regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Asie, pozn. red.),“ uvedla při této příležitosti Vanessa Brookmanová, senior viceprezidentka pro děti a rodinu regionu EMEA společnosti Warner Bros. Discovery. Stanice vysílá u operátorů ve standardním a vysokém rozlišení.

„Cartoonito oslavující hodnoty, jako je individualita a originalita, nabízí bezpečný prostor, kde se děti a jejich rodiny mohou smát a učit se společně se svými milovanými postavami. Jsme nadšeni, že můžeme představit novou generaci naší rozmanité řady původních sérií a přivítat je ve světě ikonických postav Warner Bros. Discovery. Speciálně pro předškoláky jsme připravili nové příběhy oblíbených franšíz, jako jsou Batwheels nebo Bugs Bunny,“ doplnila Brookmanová.

-lukpol-