Svobodná Evropa a Hlas Ameriky spouští svou televizi v Evropě

čtvrtek, 9. března 2023, 10:30 TV, Aktuality MediaGuru

Ruskojazyčný televizní kanál Current Time TV bude vysílat nekódovaně do Evropy prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra. Program je možné sledovat i v České republice, šířit ho bude také operátor Skylink.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Distribuci kanálu Current Time TV, který je společným projektem stanic Radio Free Europe/Radio Liberty a Voice of America, bude šířit společnost M7 Group. Diváci se mohou těšit na mix zpravodajství zaměřeného na místní, regionální a mezinárodní otázky plus hranou tvorbu a dokumentární obsah. V České republice bude program šířit satelitní televize Skylink, program však bude k dispozici nekódovaně i pro všechny zájemce s příjmem z družice.

Po dohodě s M7 Group bude Current Time TV distribuována volně přes Astra 19,2 stupně východně, tedy hlavní evropskou satelitní pozici, a zasahuje tak více než 95 milionů televizních domácností, z nichž téměř 40 milionů tvoří domácnosti s individuálním satelitním příjmem (Direct-To-Home). Satelit Astra 1L umožňuje Current Time TV podstatně rozšířit své publikum nejen v Evropě, které spoléhá na příjem digitální televize z družice.

Parametry příjmu: Astra 1L (pozice 19,2 stupně východně), 12515/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

-lukpol-