Veřejnoprávní ORF Sport+ má skončit jako lineární kanál

pátek, 24. března 2023, 13:55 TV, Aktuality MediaGuru

Rakouská veřejnoprávní televize ORF nebude do budoucna provozovat svůj sportovní stanici jako klasický lineární kanál. Souvisí to s nutnými úsporami, které médium chystá do roku 2026. Role online obsahu roste.

ORF šíří svůj sportovní program mj. jako součást služby simpliTV. Její základní nabídka je zdarma.

ORF šíří svůj sportovní program mj. jako součást služby simpliTV. Její základní nabídka je zdarma.

Generální ředitel ORF Roland Weißmann představil ve druhé polovině února plány úspor pro veřejnoprávní televizi a rozhlasu, a to na zasedání její správní rady. ORF plánuje do roku 2026 ušetřit kolem 300 milionů eur, v přepočtu tedy přibližně 7 miliard korun. Nejzásadnějším rozhodnutím je skutečnost, že stanice ORF Sport+ má být ukončena jako klasický lineární kanál. Rakouská veřejnoprávní instituce o tom mj. sama informovala na svém webu.

Stanice ORF Sport+ není na území České republiky oficiálně dostupná. Místní operátoři mají v nabídce pouze programy ORF 1 a ORF 2, avšak pouze ve standardním rozlišení obrazu. HD verze jsou k dispozici primárně rakouským divákům, případně pozemní cestou například také v Jižním Tyrolsku (severní Itálie). Úsporná opatření mají dopadnout i na online služby Flimmit a Fidelio, jejichž provoz by měl být ukončen úplně. Přístupné jsou i přes HbbTV.

-lukpol-