Zásah Tipsport ligy v O2 TV představoval miliony diváků

pátek, 10. března 2023, 09:30 Aktuality, TV MediaGuru

V základní části Tipsport extraligy odvysílala stanice O2 TV Sport celkem 41 zápasů v nejvyšší kvalitě (HD). Nejsledovanějším hokejovým přenosem se stal duel HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary.

Zdroj: O2 TV

Zdroj: O2 TV

V základní části Tipsport extraligy odvysílala stanice O2 TV Sport celkem 41 zápasů v nejvyšší kvalitě (HD). Nejsledovanějším hokejovým přenosem se stal duel HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary, který podle dat O2 sledovalo 165 tisíc diváků. Základní část oslovila v O2 TV (tj. na kanálech O2 TV Sport a ČT sport) celkem 4,5 milionu diváků, uvedla společnost O2. 

Pro vysílání hokejového play-off využije O2 TV Sport novinku v podobě robotických kamer za brankou. Vedle toho nabídne i záběry z kamery na helmách rozhodčích, speciální zápasová studia či pokročilé online statistiky.

Stanice O2 TV Sport odvysílá své páté play off v roli oficiálního vysílatele hokejové Tipsport extraligy. O výrobu a distribuci se postará divize O2 TV Production. Ta na podzim například vyráběla zápasy NHL, které se konaly v pražské O2 areně. „K dispozici máme tři moderní HD přenosové vozy. Dokážeme vyrábět přenosy až na šedesát kamer. Při jednom utkání nachodí technici přes dvacet tisíc kroků, do pater se musí vynosit i padesátikilové kamery. Před každým zápasem musíme natáhnout dva kilometry kamerových kabelů, k tomu pět set metrů těch zvukových. Jedná se o fyzicky náročnou práci,“ poodhalil zákulisí Rostislav Suslo, ředitel společnosti O2 TV Production.

V rámci vyřazovacích bojů bude každému utkání na O2 TV Sport předcházet půlhodinové studio přímo na stadionu.„Zaměříme se opět na aktuální online statistiky a grafiky reagující na průběh zápasu. Samozřejmě nasadíme také zkušený tým expertů, kam patří brankář Roman Málek, mistr extraligy se Slavií, Miloslav Gureň, bývalý obránce se zkušenostmi z NHL, Jiří Tlustý, někdejší útočník se 446 zápasy v NHL, a Jakub Koreis, který v roli nekompromisního centra odehrál přes 800 zápasů v profesionálních soutěžích,“ sdělil Tomáš Zetek, šéf hokejové sekce O2 TV Sport.

-mav-