Zásilkovna nově umožní podání zásilky přes Z-Boxy

pátek, 24. března 2023, 07:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Zásilkovna spouští podání zásilek přes 6300 Z-Boxů ve třech státech najednou.

Zdroj: Zásilkovna

Zdroj: Zásilkovna

Zásilkovna spustila možnost podání zásilek skrze Z-Box. V České republice jich Zásilkovna nainstalovala více než 3700, v Evropě téměř 6300. V Česku tak mohou lidé nově podat zásilku nejen na jakémkoli z více než devíti tisíc výdejních míst, ale také přes automatická výdejní místa. 

Podání zásilek funguje přes mobilní aplikaci Zásilkovna a trvat by nemělo více než půl minuty. V aplikaci vyplní uživatel potřebné údaje k odeslání zásilky. Aplikace následně zobrazí šestimístné podací heslo, které odesilatel napíše na správně zabalenou zásilku. Následně se spáruje se Z-Boxem a zobrazí volné schránky. Uživatel vybere schránku s vhodnou velikostí, klikne v aplikaci na „Otevřít Z-Box“ a vloží zásilku dovnitř. Zásilku je možné poslat také na Slovensko, do Maďarska a Rumunska. Cena služby začíná na 79 Kč. 

„Věříme, že nová služba potěší nejen zákazníky ve městech, ale především v menších obcích, které nemají naše klasická výdejní místa a jiné možnosti podání zásilek. Službu tak jistě uvítají třeba maminky s malými dětmi, nebo zákazníci, kteří nemohou jezdit podávat zásilky do vzdálenějších míst,“ uvádí Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny a CEO skupiny Packeta.

Z-Boxy jsou samoobslužná výdejní místa, která se ovládají skrze mobilní aplikaci Zásilkovna 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Umístěny jsou třeba na parkovištích, autobusových zastávkách či na náměstích, ale stojí například i v areálu jaderných elektráren Temelín a Dukovany, v Nemocnicích Mladá Boleslav a Šumperk, před Univerzitou v Hradci Králové nebo v řadě obchodních centrech. Mezi konkrétní partnery, se kterými Zásilkovna na instalaci Z-Boxů spolupracuje, patří například Lidl, CPI Property Group nebo developerské skupina Finep Holding. 

-stk-