Zpravodajský kanál TVP World ukončil DVB-T2 vysílání

středa, 22. března 2023, 14:15 TV, Aktuality MediaGuru

Polská veřejnoprávní televize ukončila v úterý 21. března distribuci svého anglickojazyčného zpravodajského kanálu v DVB-T2 multiplexu 6.

Stanici mohli přijímat čeští diváci v dosahu polských DVB-T2 vysílačů.

Stanici mohli přijímat čeští diváci v dosahu polských DVB-T2 vysílačů.

Ukončení nastalo z důvodu povinnosti šířit v síti pouze osm kanálů. Všechny jsou nadále k dispozici ve formátu Full HD. Anglickojazyčný zpravodajský kanál mohli přijímat také čeští diváci, kteří jsou v dosahu vysílačů šířících signál polského multiplexu 6. V pozemním vysílání je program k dispozici například ve Vídni, případně v Litvě. Stanice je klasickým informačním kanálem mezinárodního formátu, který prezentuje pohled na světové i domácí dění z polské perspektivy. Tuto kategorii pro tamní diváky naopak zajišťuje stanice TVP Info.

„Nutno podotknout, že přidání 9. programu do streamu statistického multiplexu o kapacitě 40,18 Mbps nijak neovlivňuje kvalitu takto přijímaných televizních programů,“ citoval zástupce polské veřejnoprávní televize portál Wirtualnemedia.pl. Multiplex 6 v současné době tedy obsahuje osm televizních programů. Jedná se konkrétně o TVP Kultura, TVP Rozrywka, TVP Dokument, TVP Kobieta, TVP Nauka, TVP Polonia, Alfa TVP a Belstat TV.

-lukpol-