ARD staví vedle neplacené videotéky i na zpoplatněném obsahu

neděle, 30. dubna 2023, 07:45 TV, Aktuality MediaGuru

Německá veřejnoprávní televize ARD v uplynulých měsících posílila pozici své placené videotéky ARD Plus, kterou buduje jako nadstavbu ke své bezplatné části. Doposud ji nabízela na platformách svých partnerů.

Zdroj: ARD

Zdroj: ARD

Plány s placenou videotékou ARD Plus nastínila pro portál DWDL.de sama veřejnoprávní instituce. Služba byla doposud v Německu k dispozici v rámci Amazon Prime Video Channels, díky Apple TV+ nebo ve spolupráci se společností Deutsche TelekomMagenta TV. ARD Plus má být do budoucna samostatnou aplikací, zpočátku pro Android a iOS, postupně se má počet dostupných zařízení rozšiřovat.

„Rostoucí počet zhlédnutí a akceptování platformy ze strany uživatelů nás povzbuzuje v našem plánu rozšířit dosah ARD Plus a také ji nabízet jako nezávislou, uživatelsky přívětivou streamovací službu,“ uvedl pro DWDL.de ředitel ARD Plus Michael Loeb. Za 4,99 EUR měsíčně, necelých 120 korun, (po bezplatné čtrnáctidenní testovací fázi) poskytuje ARD Plus mj. přístup k obsahu, ke kterému již ARD nevlastní práva k bezplatnému zhlédnutí.

-lukpol-