BuzzFeed propustí 15 % lidí a ukončí web BuzzFeed News

pátek, 21. dubna 2023, 06:45 Aktuality, Internet & Mobil ČTK

BuzzFeed kvůli snižování nákladů propustí kolem 15 procent zaměstnanců a ukončí web BuzzFeed News

Ilustrační foto, zdroj. Unsplash

Ilustrační foto, zdroj. Unsplash

Digitální mediální společnost BuzzFeed kvůli snižování nákladů propustí kolem 15 procent zaměstnanců a ukončí web BuzzFeed News. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na memorandum, které dnes zaměstnancům poslal šéf firmy Jonah Peretti. Pro BuzzFeed nyní pracuje kolem 8000 lidí.

„Dnes snižujeme počet našich zaměstnanců přibližně o 15 procent (...) a zahajujeme proces uzavření BuzzFeed News," napsal Peretti ve zprávě. Uvedl v ní dále, že do zpravodajské divize „nadměrně investoval" a neuvědomil si včas, že nemá k dispozici finance na udržení provozu.

Společnost bude dále provozovat zábavní web BuzzFeed a zůstane jí jedna zpravodajská značka, web HuffPost. Jak BuzzFeed, tak HuffPost pro zaměstnance BuzzFeed News otevřou řadu pozic. Firma se dále chystá propouštět v obchodních, obsahových, technických a administrativních týmech a na některých mezinárodních trzích.

BuzzFeed vznikl v roce 2006 a postupem času se etabloval mezi zpravodajskými servery. V roce 2021 dostal Pulitzerovu cenu za mezinárodní zpravodajství.

Akcie BuzzFeed na newyorské burze po oznámení odepisovaly téměř 23 procent.

-čtk-