Canal+ nabídne v Česku přístup k obsahu Apple TV+

pátek, 14. dubna 2023, 11:05 TV MediaGuru

Dohoda francouzské skupiny Canal+ se společností Apple ji otevřela přístup ke knihovně titulů z její streamovací služby. Týká se přitom i Česka.

Nikolaj Coster-Waldau a Jennifer Garner v seriálové novince „The Last Thing He Told Me," Zdroj: Apple

Nikolaj Coster-Waldau a Jennifer Garner v seriálové novince „The Last Thing He Told Me," Zdroj: Apple

Francouzská skupina Canal+ uzavřela víceletou dohodu se společností Apple, která ji otevřela přístup ke knihovně titulů z její streamovací služby. Kromě České republiky a Slovenska se nová smlouva týká zejména Francie a části Švýcarska. O dohodě informoval americký server Variety. 

Zákazníci Canal+ mají získat přístup k Apple TV+ zcela zdarma, k nabídce titulů budou moci přistupovat přímo prostřednictvím rozhraní operátora, například přes set-top box. Variety informoval, že dohoda se podařila díky úzké spolupráci viceprezidenta Applu a generálního ředitele Canal+, které pojí dlouholeté přátelství, na profesní bázi spolupracovali poprvé před 15 lety.

„Toto je skutečné partnerství. Není to propagace a není to jednorázová záležitost. Je to věc mnoha let a doufám, že něco, co v mé paměti vydrží navždy,“ komentoval pro Variety osobní význam dlouhodobé dohody Eddy Cue, hlavní viceprezident pro služby společnosti Apple. Integraci obsahu z Apple TV+ pro české a slovenské zákazníky potvrdil pro MediaGuru i Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která službu Skylink provozuje.

„Dohoda se skutečně vztahuje i na Českou republiku a Slovensko. Na tom, jak obsah Apple TV+ bude zařazen do nabídky (balíčky, ceny, termín uvedení...), se pracuje. Už byly zahájeny práce na technické integraci, aby atraktivní obsah Apple TV+ mohl být nabídnut zákazníkům v co nejkratší možné době,“ uvedl Glisník. Obsah ze služby by se mohl objevit na našem trhu i v lineárním vysílání. Maxime Saada, předseda představenstva a generální ředitel Canal+, řekl, že záměrem je nabídnout obsah i v klasickém vysílání placené televize.

-lukpol-

Canal+ plně převzal vlastníka programů FilmBox

čtvrtek 13. dubna 2023