Forbes přidává další edici svého magazínu Forbes Woman

pondělí, 24. dubna 2023, 14:30 Aktuality, Tisk MediaGuru

Forbes přidává další vydání Forbes Woman, v jarním čísle představí ženy v českém fintechu.

Zdroj: Forbes

Zdroj: Forbes

Vydavatelství tuzemské edice magazínu Forbes přidává do distribuce nový printový speciál k obvyklému podzimnímu vydání Forbes Woman, který je zaměřen mimo jiné na úspěšné ženy v byznysu.

„Postupujeme proti proudu aktuálních událostí na trhu, kdy většina vydavatelství tituly z portfolia škrtá. Nás přesvědčil obrovský zájem ze strany čtenářů, inzerentů a samotných žen, které jsou součástí vydání. Zároveň vnímáme, že na trhu chybí chytrý obsah pro úspěšné a ambiciózní ženy. Posilujeme tak v Česku platformu Forbes Woman, která pokrývá print, digitál forbes.cz/woman i eventy,“ zdůvodnila Barbora Kročková, CEO vydavatelství MediaRey.

Forbes Woman přináší ve svém jarním čísle historicky první výběr českého Forbesu mapující tuzemskou fintechovou scénu a ženy v ní. Cover story jarní Forbes Woman představuje příběh Karin Fuentesové, rodačky z Mohelnice, která léta pracovala jako podniková účetní, načež vybudovala fintechový startup s aktuální valuací přes 325 milionů korun a mezinárodními ambicemi, který zaujal investory i nadnárodní firmy a nyní jej čeká zahraniční expan.

„Tohle téma nám přijde extrémně zajímavé a pořád velmi málo zmapované. Když jsme loni na jeseň poprvé debatovali o tomto nápadu, ukázat ženy, které mění českou fintechovou scénu, z různých stran jsme si vyslechli, že je to nesmysl. Že to nedopadne, protože v tomto oboru žádné ženy nejsou,“ říká Irena Cápová, zástupkyně šéfredaktora Forbesu a vedoucí projektu Forbes Woman, podle které je ale opak pravdou.

-mav-