Jednatelem ATO bude Michal Jordan, Vlasta Roškotová odchází

pátek, 28. dubna 2023, 16:00 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Jednatelka Asociace televizních organizací (ATO) Vlasta Roškotová opustí svou funkci po 12 letech. Vystřídá ji Michal Jordan.

Michal Jordan, zdroj: Nielsen

Michal Jordan, zdroj: Nielsen

Asociace televizních organizací (ATO) oznámilo, že od 1. června 2023 dojde ke změně na pozici jednatele ATO. Současná jednatelka Vlasta Roškotová opouští ATO po 12 letech výkonu funkce. Její místo zaujme Michal Jordan.

ATO zajištuje pro český trh data o televizní sledovanosti a videoobsahu vznikající na bázi Projektu crossplatformního elektronického měření televizní sledovanosti a konzumace obsahu (PCEM). Peoplemetrová data, která jsou pro trh jednotnou měnou, dodává ATO společnost Nielsen. Výzkumný projekt má pro Michala Jordana „nejvyšší prioritu a v době rychlého rozvoje digitálních technologií považuje za nutné trvale pracovat na jeho dalším rozvoji.“

„Jsem přesvědčena, že ATO je pro Michala Jordana tím správným místem, kde může uplatnit všechny své dosavadní zkušenosti a významně přispět k tomu, aby výzkum televizní sledovanosti a videoobsahu v ČR nadále patřil k těm nejkvalitnějším v Evropě,“ uvedla k personální změně stávající jednatelka Vlasta Roškotová.

Nový jednatel je absolventem oboru teoretická kybernetika na Matematicko-fyzikální fakultě UK. Po skončení studia zastával různé pozice v IT sektoru, v roce 2001 spoluzakládal výzkumnou agenturu Mediaresearch, která se posléze transformovala na společnost Nielsen Admosphere. Svoji činnost zde ukončil v únoru 2023.

-mav-