Media Broadcast: Pozemní televize má budoucnost ve spojení s 5G

čtvrtek, 27. dubna 2023, 11:55 TV, Aktuality MediaGuru

Telekomunikační společnost Media Broadcast předpokládá, že se v Německu podaří udržet pozici pozemního televizního vysílání, které v současné době využívá téměř šest milionů domácností v osmdesátimilionové populaci.

Televizní věž v Düsseldorfu. Zdroj: Pixabay

Televizní věž v Düsseldorfu. Zdroj: Pixabay

Media Broadcast upozorňujeme, že pokud se podíváme na vývoj pozemní televize napříč všemi formami příjmu v sousedním Německu, tedy, ať už stacionární na klasickém televizoru nebo přes mobilní přijímače na PC/notebooku, téměř 14 % všech domácností v současnosti použijte tento způsob příjmu. Od roku 2019 se toto číslo, které vychází z výsledků průzkumu Video Trendy 2022, zvýšilo zhruba o 31 % na 5,7 milionu domácností.

„Neustále rostoucí využívání DVB-T2 HD jako přenosného a mobilního způsobu příjmu TV ukazuje na potřebu diváků mít k dispozici takovou formu distribuce. Zajištění vysílacích frekvencí pro DVB-T2 HD a v budoucnu i pro 5G vysílání a navazující technologie jsou proto důležitým předpokladem pro možnost využití pozemního distribučního kanálu pro jednoduchou, energeticky efektivní a krizovou distribuci audiovizuálního obsahu,“ uvedl Arnold Stender, předseda managementu společnosti Media Broadcast.

-lukpol-