Meta chce do konce roku zavést AI pro tvorbu reklamy

úterý, 11. dubna 2023, 12:50 Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Vlastník Facebooku a Instagramu poprvé naznačil časový odhad využití umělé inteligence pro své reklamní účely.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Vlastník sociálních sítí Facebook a Instagram, společnost Meta, hodlá do letošního prosince uvést do komerčního reklamního provozu svou umělou inteligenci (AI). V exkluzivním rozhovoru pro Nikkei to uvedl Andrew Bosworth, technologický ředitel Meta. „Investujeme do umělé inteligence více než deset let a máme jeden z předních výzkumných ústavů na světě," řekl s tím, že výzkumný tým čítá stovky lidí a že společnost očekává, že letos v prosinci uvede nástroje pro vytváření reklam s umělou inteligencí.

Meta zahájila práce na AI v roce 2013, letos v únoru pak oznámila, že založí novou organizaci pro vývoj umělé inteligence. Ve výše zmíněném rozhovoru ale vůbec poprvé naznačila časový plán komerčního využití.

Bosworth věří, že umělá inteligence může pomoct zlepšit efektivitu reklamy například tím, že zadavatelům reklamy poradí, jaké nástroje k jejímu vytvoření použít. Nebo tím, že usnadní použití vícero reklamních sdělení podle cílových skupin a záměrů inzerenta.

Reklamní výnosy jsou pro firmu klíčové, a proto zamýšlí využít technologii AI na všechny své produkty a služby, včetně Facebooku a Instagramu a také pro metaverzum.

-mav-