Nová regionální televize získala v Sasku DVB-T2 licenci

sobota, 22. dubna 2023, 08:10 TV, Aktuality MediaGuru

Saský mediální regulátor schválil v uplynulých měsících vstup regionálního programu Sachsen Fernsehen do pozemního televizního vysílání v regionech Bautzen a Görlitz. Šířena bude místní verze pro oblast Lausitz (Lužice).

V průběhu letošního roku by měla zahájit regionální televize Sachsen Fernsehen pozemní digitální vysílání ve standardu DVB-T2 prostřednictvím vysílačů v regionu Lausitz (Lužice). Za tímto projektem stojí provozovatel saských lokálních televizí z Drážďan, Chemnitzu, Lipska a Vogtlandu. Lužice tak bude novou oblastí pokrytí. Sachsen Fernsehen svůj signál šíří primárně prostřednictvím satelitu Astra, v tamních kabelových sítích nebo online.

Čtyřiadvacetihodinový program určený sousednímu regionu Lužice má nabídnout kompletní pokrytí dané oblasti a informace z celého Saska zajištěné sítí lokálních vysílatelů v rámci Sachsen Fernsehen. Kromě pokrytí prostřednictvím DVB-T2 lze očekávat také zařazení do nabídek místních operátorů. Sachsen Fernsehen provozuje také dvě rozhlasové stanice, a to konkrétně RadioWSW pro Weißwasser a Bautzen a Sachsen Eins Radio operující i v DAB+.

-lukpol-