Nova v HbbTV zavedla možnost soutěžit přímo na TV

pátek, 28. dubna 2023, 10:50 Aktuality, TV MediaGuru

Skupina Nova představila novou funkcionalitu v HbbTV, a to v podobě soutěžní otázky na televizní obrazovce. Jako první ji využila značka Zlatý bažant.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

Skupina Nova přichází s upgradem v oblasti HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Na podzim minulého roku byla představena funkce Kvízových otázek, která umožňuje dotazovat se diváků v lineární vrstvě během vysílání. Momentálně byla spuštěna nadstavba této funkce, kdy diváci mohou soutěžit přímo na televizních obrazovkách.

Při přepnutí na stanici se divákovi zobrazí soutěžní otázka a divák odpovídá pomocí ovladače. Vyhodnocení probíhá okamžitě, a pokud divák odpoví správně, je přesměrován do HbbTV aplikace, která popisuje další postup za výhrou (např. zanechání telefonního čísla pro slosování).

„Jsme velmi spokojeni s výsledky této novinky, která nám umožňuje dosáhnout velkého zásahu na televizní obrazovce s vysokou mírou interakce. Díky této funkci můžeme propojit diváky s našimi pořady nebo obchodními partnery,“ doplňuje Iva Dohnálková, Business Development Manager HbbTV.

Prvním klientem, který tento typ otázky využil, je pivovar Zlatý bažant ve spolupráci s agenturou iProspect, se kterým měli diváci možnost soutěžit o 100 plechovek Zlatého bažanta. Na soutěžní otázku odpovědělo 2,46 % diváků a bylo zaznamenáno téměř 11 000 správných diváckých odpovědí, přičemž 58 % odpovídajících zanechalo své telefonní číslo pro účely slosování.

Soutěžní funkce může být cílena na diváky konkrétních pořadů, v rámci afinitních cílových skupin, geografické polohy, s určitou značkou televizoru anebo například v rámci cílení max reach.

V současnosti vidí červené tlačítko na stanicích skupiny Nova téměř 2,4 milionů diváků. Za první čtvrtletí 2023 byl zaznamenán 9% nárůst sledování dlouhých videí v rámci AVOD právě prostřednictvím HbbTV.

-mav-