Óčko Black ukončilo celoplošné vysílání v DVB-T2

sobota, 1. dubna 2023, 08:30 TV, Aktuality MediaGuru

Digital Broadcasting ukončila v noci z 31. března na 1. dubna vysílání stanice Óčko Black ve svém celoplošném DVB-T2 multiplexu 24. Pozemní cestou je tak tento program k dispozici pouze v regionálních sítích Českých Radiokomunikací.

Hudební stanice Óčko Black pokračuje s pozemním vysílání v regionálních sítích Českých Radiokomunikací.

Hudební stanice Óčko Black pokračuje s pozemním vysílání v regionálních sítích Českých Radiokomunikací.

Multiplex 24 obsahuje v současné době devatenáct programových pozic místo dosavadních jednadvaceti. Vedle Óčka Black bylo podle očekávání odpojeno i vysílání Rádia Dálnice, které primárně šířilo svůj signál prostřednictvím sítě FM vysílačů. Mediální skupina Pohoda chce původní rozhlasovou stanici rozvíjet dále jako podcast a produkt v online prostředí. Óčko Black začalo v DVB-T2 multiplexu 24 vysílat 17. listopadu 2022, zkušební vysílání mělo trvat 3 měsíce.

Operátor Digital Broadcasting nakonec distribuci hudební stanice z portfolia mediální skupiny Mafra ještě o více než měsíc prodloužil. Celoplošný multiplex 24 obsahuje kromě stanic mediální skupiny Pohoda, jako jsou televize Relax a Rebel nebo Rádio Čas a Rádio Čas Rock také další programy – Paramount Network, Nickelodeon Ukraine Pluto TV, Šláger Muzika nebo Šláger Originál. Největším zákazníkem je mediální skupina Nova, která tu šíří zejména tematické kanály.

-lukpol-