Spark TV přešla na vysoké rozlišení

úterý, 4. dubna 2023, 14:45 TV, Aktuality MediaGuru

Nový dokumentární kanál Spark, který od března nahradil vysílání Up Network, jediné tematické televize na našem trhu věnované zejména letectví, je nově k dispozici ve vysokém rozlišení. Up Network vysílala dlouhodobě pouze v SD.

Logo nového tematického kanálu Spark, který nahradil v březnu stanici Up Network.

Logo nového tematického kanálu Spark, který nahradil v březnu stanici Up Network.

Z operátorů, které MediaGuru dlouhodobě monitoruje, je vysílání Spark ve vysokém rozlišení k dispozici v NejTV a také v Kuki, operátor T-Mobile zatím ponechal v nabídce pouze SD verzi. Druhá zmíněná společnost nabízí svým klientům stanici v průběhu dubna jako Ochutnávku. Diváci tak stanici najdou standardně nejen mezi dalšími kanály v programovém průvodci, ale právě také na tzv. promo pozici, kde vystřídal aktuálně Minimax.

„Tato dokumentárně-diskuzní stanice se zaměřuje nejen na atraktivní dokumenty z nejzajímavějších oblastí historie a přírody, ale věnuje se i společenským tématům současnosti,“ informuje Kuki na svém webu. Ve vysílání Spark TV mohou diváci sledovat například Příběhy z Hollywoodu, Kriminální případy, které vstoupily do dějin, Navzdory všemu nebo Hrdinové oblohy. Stanici plánuje v blízké době zařadit i operátor Skylink.

-lukpol-