T-Mobile TV přidala češtinu ke stanici Cartoonito

pátek, 14. dubna 2023, 06:40 TV, Aktuality MediaGuru

Společnost T-Mobile přidala ve své online verzi televizní služby českou jazykovou stopu k dětské stanici Cartoonito, dříve Boomerang. Program byl dlouhodobě v nabídce operátora k dispozici pouze v angličtině.

Logo dětské televize Cartoonito

Logo dětské televize Cartoonito

T-Mobile TV tak rozšiřuje počet dětských programů s českou jazykovou stopou. V případě společnosti WarnerMedia jde dále o Cartoon Network, kterou již operátor nabízí také ve vysokém rozlišení obrazu. Cartoonito už také začala vysílat ve formátu HD. Vysílání v češtině platí pro online verzi. Je možné, že v satelitním vysílání se čeština neobjevuje.

S českou jazykovou stopou jsou dále k dispozici například Nickelodeon nebo JimJam. Operátor má v nabídce i slovenské programy LaLa TV HD a Rik TV HD.

Boomerang zůstával na českém trhu poměrně dlouhou dobu ve stínu svého sesterského kanálu, kterým je právě Cartoon Network. Od dubna 2018 je stanice k dispozici v širokoúhlém formátu, zásadní zlom v distribuci však nastal koncem roku 2021, kdy přešel nejen na vysoké rozlišení, ale dostal i českou jazykovou stopu. V srpnu 2022 zařadil češtinu ke kanálu Boomerang i Skylink. Pod názvem Cartoonito vysílá program od 18. března.

-lukpol-