Zalando: Ze sportovních značek je nejoblíbenější Nike

úterý, 18. dubna 2023, 10:50 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

V roce 2022 byly oblíbenými sportovními značkami českých zákazníků na Zalandu Nike, Adidas, Under Armour, Champion a Puma.

Zdroj: Zalando

Zdroj: Zalando

Sportovním aktivitám se věnuje alespoň jednou týdně 85 % zákazníků e-shopu Zalando. V kategorii sportovního oblečení navíc Češi překonávají evropský průměr. Mezi jejich nejžádanější značky patří Nike, Adidas, Under Armour, Champion a Puma. Daří se i slovenské značce Nebbia. 

44 % Čechů uvedlo, že cvičí nebo se věnují sportům alespoň s určitou pravidelností, ve srovnání s 38% průměrem v Evropské unii. Dále oproti evropským 50 % prozradilo až 67 % Čechů, že se alespoň s určitou pravidelností věnují jiné pohybové aktivitě mimo sport.

Podle Zalanda kupují sportovní kousky ženy častěji než muži. Loni nakupovali čeští zákazníci častěji spodní díly než svršky. Nejoblíbenějším sportovním zbožím pak byly tréninkové, outdoorové, běžecké, fotbalové a basketbalové produkty.

Mezi úspěšné sportovní značky na Zalandu patří i slovenská Nebbia, jež je součástí nabídky od roku 2021. Po necelých dvou letech se dostala mezi nejoblíbenější sportovní značky na Zalandu v České republice. Její dominantní kategorií produktů jsou fitness legíny, a nejprodávanějším produktem na Zalandu je tílko Honey Bunny. „Přestože jsme se primárně zaměřili na region DACH, podařilo se nám přilákat i nové české a slovenské zákazníky a zároveň se stát jednou z jejich oblíbených značek na platformě,“ říká Martin Pecko, generální ředitel společnosti Nebbia.

„Rádi podporujeme místní značky při oslovování nových zákazníků v jejich domovských zemích i na mezinárodním trhu a zároveň rozšiřujeme náš sortiment a prohlubujeme jeho lokální relevanci. Proto se budeme i nadále soustředit na začlenění lokálních značek, abychom ještě více posilnili multibrandové prostředí. Prostřednictvím našich partnerských služeb mohou značky využívat naše profesionální logistické služby v oblasti fulfillmentu, vracení zboží a přepravy nebo naše marketingové znalosti v oblasti marketingu zaměřeného na data, kampaní na podporu značky, efektivních výkonnostních řešení a kreativních poznatků," říká Daniel Rogiński, generální ředitel Zalanda pro Českou republiku a země střední a východní Evropy.

Za poslední dva roky Zalando kromě rozšiřování své sportovní nabídky spustilo obsah zaměřený na outdoorové sporty, běh a silový trénink, aby zákazníkům pomohlo najít produkty, které vyhovují jejich potřebám. V daných sekcích poskytují zákazníkům rady a inspiraci příběhy značek, ale také obsah od influencerů, sportovců a atletů. Cílem je poskytovat personalizovaný zážitek, který zákazníkům pomůže jednoduše se orientovat v této nabídce.

-stk-