Zlatý středník registruje letos 659 přihlášek

středa, 26. dubna 2023, 06:50 Aktuality, PR MediaGuru

Soutěž Zlatý středník uzavřela přihlášky letošního 21. ročníku. Celkem jich dorazilo 659.

Zdroj: PR Klub

Zdroj: PR Klub

Komunikační soutěž Zlatý středník hodnotící nejlepší komunikační projekty z Česka a Slovenska, kterou pořádá profesní organizace PR Klub, uzavřela přihlášky do letošního 21. ročníku. Celkem jich dorazilo 659. Jedná se o meziroční nárůst 15 %. 

Výrazný nárůst počtu přihlášek je patrný nejen v celkovém objemu, ale také od přihlašovatelů ze Slovenska (+57 %). V letošním ročníku je tak celkem 521 českých a 138 slovenských přihlášek. Narostl i počet přihlášek z řad agentur (+32 %). 

Mezi nejsilněji obsazené hlavní kategorie patří: Společenská odpovědnost, udržitelnost a ESG, Integrovaná kampaň, PR event a Interní komunikace a employee engagement. U oborových kategorií to pak jsou: Sport, zábava, umění, média, cestovní ruch a gastronomie, FMCG, krása a móda, Průmysl, strojírenství a energetika, Finanční služby a Veřejný sektor a politická komunikace. 

„Dlouhodobý nárůst počtu přihlášek je pro nás potvrzením toho, že je Zlatý středník důvěryhodná a profesionálně vedená soutěž. Zároveň je to ale také velký závazek. U hodnocení dáváme velký důraz na to, že porotci poskytují detailní zpětnou vazbu každému jednotlivému projektu. Právě to naši přihlašovatelé velmi oceňují,“ říká Michaela Pišiová, výkonná ředitelka PR Klubu. 

Letos bude soutěžní projekty hodnotit celkem 18 porot složených přibližně ze 110 vybraných profesionálů z oboru PR, PA, marketingu a komunikace. Slavnostní vyhlášení 21. ročníku Zlatého středníku se uskuteční v září tohoto roku. 

-stk-